Onderzoeksteam

 

Anouck Staff, MSc. is promovenda aan de afdeling Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij zal het Leerkracht & Druk Gedrag-project coördineren. Anouck heeft Klinische Ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft haar Bachelor en Master cum laude afgerond. Na haar studie heeft Anouck als psycholoog gewerkt bij Lucertis Kinder- en Jeugdpsychiatrie en op de UvA onderwijs gegeven aan masterstudenten van de opleiding Klinische Ontwikkelingspsychologie. 

 

 

Dr. Marjolein Luman is universitair docent en senior onderzoeker aan de afdeling Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Na haar promotie in 2008 zette zij haar onderzoek naar motivatie, beloning en leerprocessen voort. Ze is daarbij specifiek geïnteresseerd in de effecten van beloning en straf op het gedrag van kinderen met ADHD en/of druk gedrag. Marjolein werkt aan verschillende projecten waarin onderzoek naar de oorzaken en behandeling van kinderen met ADHD en/of druk gedrag centraal staat.

 

Prof. dr. Jaap Oosterlaan is hoogleraar aan de afdeling Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast werkt hij als GZ-psycholoog. Jaap doet al jaren onderzoek naar kinderen met ADHD en/of druk gedrag. Hij is daarbij onder andere geïnteresseerd in de neurocognitieve disfuncties van kinderen. Ook doet hij onderzoek naar de effecten en verfijning van verschillende behandelingen voor kinderen met ADHD en/of druk gedrag.

 

Dr. Barbara van den Hoofdakker is klinisch psycholoog/gedragstherapeut en onderzoeker bij Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie (Universitair Centrum Groningen). Daarnaast is zij universitair hoofddocent bij de Rijksuniversiteit Groningen en hoofdopleider van de GZ opleiding Kind en Jeugd. Voor haar overstap naar de kinder- en jeugdpsychiatrie werkte zij enkele jaren in het (speciaal) onderwijs. De focus binnen haar onderzoek ligt op de behandeling van kinderen met ADHD en/of druk gedrag. 

 

Prof. dr. Pieter Hoekstra is hoogleraar aan de afdeling psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Daarnaast is hij directeur Onderzoek en Onderwijs bij Accare (Stichting Universitaire en Algemene Kinder- en Jeugdpsychiatrie Noord-Nederland). Zijn onderzoek is onder andere gericht op de oorzaken en effectieve behandeling van ADHD bij kinderen en jongeren.